Yoldaşımla aramız bir az soyumuşdu o aralar. Bilirsiz necə, beş il evli, uşaq, iş, qayğılar... Həftəsonları da evdə ikimiz sükut içində çay içib televizora baxardıq. Darıxdırıcı, amma alışmışdıq.
Cümə axşamı idi, işdən gəlmişdim, ayaqqabılarımı çıxarmamış zəng gəldi. Anam zəng edirdi. "Nə var, ana?" – dedim. Səsi əsirdi. Bildirdi ki, atamı xəstəxanaya aparıblar. Ürəyi. Dərhal yola düşdüm.
Üç gün reanimasiyada qaldı atam. Üç gecə orada, koridorda stulda yatdım. Yoldaşım uşaqlarla evdə tək qalmışdı, anam da özündə deyildi. Nə qədər pulumuz varsa, dərmanlara, analizlərə getdi. Qohumlardan da borc istədim, amma onların da vəziyyəti pis. Bilirsiz, bizdə adam əl uzadar, amma hamının öz yükü var.
Ayın iyirmisi idi. Maaşımın gəlməsinə daha on gün var. Cibimdə cəmi iyirmi manat. Nəfəsim daralmışdı. Gecə yatanda yanımda yoldaşım yatırdı, amma mən tavana baxıb düşünürdüm: "Sabah nə yeyəcəyik? Uşaqlara nə deyəcəm?"
Bir dostum var, Rəşad. Ona bu vəziyyəti danışdım. Dedi: "Qardaş, mən də belə vəziyyətdə olmuşam. Çıxış yolu var". Düşündüm, nə çıxış yolu ola bilər? Borc verəcək? Yox, Rəşad özü də borc içindədir. Dedi: "Bir proqram var, mostbet versi mobile yüklə, cəhd et. Mən bir dəfə udmuşdum".
Güldüm. Qumar? Mən heç vaxt oynamamışdım. Atam deyərdi: "Oğul, qumar şeytan işidir". Amma həmin an o qədər çarəsiz idim ki, şeytan da olsa, danışmağa hazırdım. Axı cibimdə cəmi on manat var idi. On manatla nə edə bilərdim? Çörək alardım, o da üç günə bitərdi.
Axşam oldu. Uşaqlar yatmışdı. Yoldaşım mətbəxdə qab yuyurdu. Mən telefonu götürdüm, baxdım ki, Rəşadın dediyi proqramı hardan tapım. Axtardım, tapdım.
Mostbet versi mobile yüklədim. Açdım, baxdım. Heç nə başa düşmədim. Nə slot, nə rulet, heç nə. Sadəcə bir oyun var idi, Aviator. Orada bir təyyarə uçur, sən mərc qoyursan, nə qədər yüksəklikdə dayandırırsan. Uşaqlıqda oynadığım oyunlar kimidi.
Dedim, "Bəli, nə olacaq?" On manat yüklədim. Necə yükləmək olar? Bir dəqiqə araşdırdım, kartdan köçürmək olurdu. Köçürdüm. On manat getdi hesaba. Düşündüm, indi nə? Bəlkə çıxarım geri? Amma geri dönüş yox idi. On manatı uduzsam nə olar? Zaten aclıqdan ölməyəcəyik. Sadəcə sınaq.
Birinci oyuna bir manat qoydum. Təyyarə uçdu. 1.20x-də dayandırdım. 20 qəpik qazandım. Düzünü desəm, ürəyim döyünməyə başladı. 20 qəpik, amma maraqlı idi. Sonra ikinci oyun. 2 manat qoydum. 2.5x-də dayandım. 5 manat oldu. Üçüncü oyun. 5 manat qoydum, 3x-də dayandım. 15 manat.
Yoldaşım gəldi: "Nə edirsən?" Dedim: "Heç, oyun oynayıram". Baxdı, dedi: "Qumar?" Dedim: "Yox, sadəcə əyləncə". Getdi yanımda oturdu. Birlikdə baxmağa başladıq.
Sonra nə oldu, bilmirəm. İçimdən bir səs dedi: "Bütün pulu qoy". O an 15 manatım var idi. Hamısını qoydum. Təyyarə uçdu. 2x, 3x, 4x... əlim yerindən qalxmırdı. Yoldaşım qışqırdı: "Dayandır, dayandır!" 5x oldu. 7x. 10x. əlim getdi dayandırdı. 12.5x idi.
Ekrana baxdım. Balans: 187.5 manat. On manat qoymuşdum, 187 manat olmuşdu. Yoldaşım qucaqladı məni. "Çıxar, çıxar tez!" dedi. Çıxardım. Kartıma keçdi.
O gecə yata bilmədik. Səhər durdum, xəstəxanaya getdim. Borcları ödədim. Atamın dərmanlarını aldım. Evə yemək aldım. Qalan pulu da kənara qoydum.
İndi düşünürəm, bəlkə şans idi, bəlkə tale. Amma bilirəm, o gecə çarəsizlikdən yüklədiyim mostbet versi mobile mənə bir fürsət verdi. Özümə söz verdim, bir daha bu qədər ehtiyaclı olmayacağam. Amma o gecəki hissi unuda bilmirəm. O təyyarə uçduqca ürəyim döyünürdü, yoldaşımın əli əlimdəydi, uşaqlar yuxuda gülümsəyirdi. Həyat bəzən ən çıxılmaz anda belə bir qapı açır.
On manat. Sadəcə on manat. İndi gülürəm, o vaxtkı halıma. Amma həqiqətən, bəzən kiçik bir addım böyük dəyişikliklərə səbəb olur.