MapBG Forum
Добре дошли Търсене | Активни теми | Логване | Регистрация

Нова тема Отговор
Dota 2 turniri mənə nə qazandırdı: Oyunçudan oyunçuya Настройки
Guest
#1 Публикувано : 06.03.2026, петък, 10:44:39 Цитат
Ранг: Guest

Групи:

Присъединен: 27.01.2009
Публикации: 526

Kompüter oyunlarını çox sevirəm. Uşaq vaxtından bəri müxtəlif oyunlar oynamışam. Son vaxtlar Dota 2-yə başlamışdım, dostlarla gecələrə qədər oynayırdıq. Bir axşam yenə oynayırdıq, dostum dedi: "Bilirsən, mostbet dota 2 turnirləri keçirir, mərc qoymaq olar". Təəccübləndim. Dedim, nə deməkdir? Dedi, turnirlərə mərc qoyursan, komandaların qalib gələcəyinə inanırsansa, qazana bilərsən.

Maraqlandım. Axı mən Dota 2-ni yaxşı bilirdim, komandaları tanıyırdım, oyunçuları bilirdim. Düşündüm, niyə də sınamıyım? Axı bu mənim bildiyim sahədir. Dostumdan link istədim, göndərdi. Sayta girdim, baxdım. Həqiqətən də, mostbet dota 2 turnirləri üçün xüsusi bölmə var idi.

Saytın dizaynı çox gözəl idi. Tünd rənglər, ağ yazılar, hər şey səliqəli görünürdü. Qeydiyyat düyməsini basdım. Ad, soyad, email, telefon nömrəsi. Hamısını doldurdum, təsdiq kodunu gözlədim. Kod gəldi, yazdım, düyməni basdım. Artıq hesabım var idi. Balansda 0 manat. Kartı bağlamaq lazım idi. Bir az tərəddüd etdim, axı bu pulla ərzaq ala bilərdim. Amma dedim, 20 manat nədi ki? İtirsəm də, zərər eləməz. 20 manat göndərdim.

Dota 2 bölməsinə keçdim. O gün bir neçə turnir var idi. Komandaları tanıdım, statistikalarına baxdım, formalarını qiymətləndirdim. Bir matç seçdim, iki komanda arasında idi. Birini daha güclü bilirdim, amma əmsallar onlar üçün aşağı idi. O biri komanda üçün əmsal yüksək idi, düşündüm, bəlkə sürpriz edərlər?

Qərar verdim, risk edəcəm. 10 manat qoydum zəif komandaya. Dostum dedi, dəlisən, onlar uduzacaq. Dedim, bəlkə də, amma əmsal yüksəkdir, qazansam yaxşı qazanaram. Matç başladı. Ürəyim döyünürdü. Birinci oyunu uddular, ikinci oyunu uddular, üçüncü oyunu da uddular! İnanmadım gözümə. Zəif komanda güclü komadanı 3-0 məğlub etdi. Qazanc: +35 manat. Balans 55 manat oldu.

Sevincdən nə edəcəyimi bilmirdim. Dostuma zəng etdim, dedim, gördünmü? Güldü, dedi, bəxtin gətirdi. Dedim, bəxt yox, bilik! Dota 2-ni yaxşı bilirəm, ona görə qazandım. mostbet dota 2 bölməsində daha bir neçə matça baxdım.

Həmin gecə bir neçə mərc də qoydum. Bəzən uddum, bəzən uduzdum. Sonda balans 70 manat oldu. 50 manat qazanmışdım. Düşündüm, dayanım? Amma hələ turnirlər davam edirdi. Qərar verdim ki, bir az da oynayım.

Sonra maraqlı şeylər başladı. Böyük bir turnirin finalı yaxınlaşırdı. İki güclü komanda, hər ikisini tanıyırdım. Statistikalarına baxdım, formalarına baxdım. Birinin son vaxtlar forması yaxşı idi, amma o biri də təhlükəli idi. 20 manat qoydum sevdiyim komandaya. Matç başladı. Çox gərgin keçdi. Birinci oyunu uddular, ikincini uduzdular, üçüncünü uddular, dördüncünü uduzdular. Son oyun, hər şey burada həll olacaq. Ürəyim döyünürdü. Əllərim əsirdi. Komandam son oyunda qalib gəldi! +40 manat. Balans 110 manat oldu.

Oturub qaldım. İnanmadım gözümə. 20 manat qoymuşdum, 110 manat olmuşdu. 90 manat qazanmışdım. Bu nöqtədə dayanmaq lazım idi. Amma dayanmadım. Tamah gözümü bürümüşdü. Düşündüm ki, daha da qazana bilərəm. Növbəti matça 30 manat qoydum. Komandam uduzdu. 30 manat getdi. Balans 80 manat. Əsəbləşdim. Növbəti matça 40 manat qoydum. Yenə uduzdu. Balans 40 manat.

Dəhşət hissi keçirdim. 90 manat qazanmışdım, indi cəmi 20 manat qalmışdı qazancdan. Özümə qəzəbləndim. Dayandım. Dərin nəfəs aldım. Öz-özümə dedim: "Sən axmaqsan. Qazandığın pulu niyə riskə atırsan?"

Mətbəxə keçdim, su içdim, siqaret çəkdim. Oturub düşündüm. Bu işin mexanikasını anladım. Əsas məsələ tamah etməməkdir. Nə vaxt dayanacağını bilməkdir. Qərar verdim ki, yenə oynayacam, amma bu dəfə ağıllı olacam.

Balans 40 manat idi. Kiçik mərclərlə başladım. 5 manat, 10 manat, 5 manat. Udurdum, uduzdum, amma səbrli idim. Bir neçə matçdan sonra balans 65 manata çatdı. Sonra bir matça 15 manat qoydum, 2.5 əmsalla qazandım. +22.5 manat. Balans 87.5 manat.

Bu dəfə dayandım. Pulun bir hissəsini çıxartmaq qərarına gəldim. 70 manatı karta köçürdüm, 17.5 manatı balansda saxladım. Artıq 20 manat qoymuşdum, 70 manat cibimdə idi, üstəlik 17.5 manat da balansda. Ümumi 87.5 manat. 67.5 manat qazanmışdım. Və bütün bunlar mostbet dota 2 bölməsi sayəsində oldu.

Həmin gecə yatanda özümü çox yaxşı hiss edirdim. Təkcə pul qazandığım üçün yox, həm də özümü idarə etməyi bacardığım üçün. Tamaha qapılmadım, dayanmağı bildim. Bu, puldan daha dəyərli bir dərs idi.

Səhər yuxudan duranda ilk işim telefona baxmaq oldu. Bank tətbiqini açdım, hesabı yoxladım. 70 manat əlavə olunmuşdu. Gülümsədim. Özümə çay dəmlədim, səhər yeməyi hazırladım. O gün özümü çox xoşbəxt hiss edirdim.

İşdə dostuma danışdım bu macəranı. Dedi, mostbet dota 2 oynayırsan? Dedim, hə, çox gözəl qazandım. Dedi, mən də sınamalıyam. Sınadı, axşam zəng edib dedi: "Qardaş, 15 manat qoyub 32 manat etdim, sağ ol". Güldüm. Dedim, əsas odur ki, tamah etməyəsən.

Həmin həftə bir neçə dəfə də girdim. Bəzən uddum, bəzən uduzdum. Amma həmişə bir qaydaya əməl etdim: qazandığım pulun bir hissəsini çıxart, qalanı ilə oyna. Və heç vaxt itirdiyin pulun dalınca getmə. Bu qaydalara əməl etsən, mostbet dota 2 bölməsində oynamaq da əyləncəli bir vaxt keçirmə vasitəsinə çevrilir.

Bir həftə sonra yenə dostumla görüşdük. Oturub çay içirdik, söhbət edirdik. Dedi, mostbet dota 2 bölməsi çox yaxşıdır, mən də tez-tez oynayıram. Dedim, doğrudur, həm əylənirsən, həm də pul qazanırsan, əgər oyunları bilirsənsə. Razılaşdıq.

İndi düşünürəm ki, niyə bu mərc növü bu qədər populyardır? Yəqin ona görə ki, oyunları bilən insanlar üçün əsl fürsətdir. Sadəcə komandaları tanımaq, formalarını bilmək, statistikaları oxumaq lazımdır. Və ən əsası, özünü idarə etmək bacarığı.

O gecə mənə bir şey öyrətdi. Öyrətdi ki, bəzən ən gözlənilməz anlarda ən gözəl şeylər baş verir. Dostumla söhbət, təsadüfən kəşf etdiyim bir bölmə, 20 manatdan 87.5 manata qədər bir macəra. Və ən əsası, özümü idarə etməyi bacarmaq.

İndi hər dəfə mostbet dota 2 bölməsinə girəndə o gecəni xatırlayıram. Xatırlayıram ki, tamah nəyə gətirib çıxara bilər. Və həmişə dayanmağı bilirəm. Çünki bilirəm ki, ən böyük qələbə özünü idarə edə bilməkdir. Pul gələr gedər, amma bu bacarıq həmişə qalar. Və bu bacarıq sayəsində mən o gecə qalib gəldim. Təkcə pul yox, özümə inamı da qazandım. İnam ki, mən də bacarıram, mən də qazana bilərəm. Sadəcə ağıllı olmaq lazımdır.

Бърз отговор Показване на формата за бърз отговор
Потребители, разглеждащи темата
Guest
Нова тема Отговор
Отиване към форум  
Можете да публикувате нови теми в този форум.
Можете да отговаряте на теми в този форум.
Не можете да изтривате Вашите публикации в този форум.
Не можете да редактирате Вашите публикации в този форум.
Не можете да създавате анкети в този форум.
Можете да гласувате в анкети в този форум.

YAFVision Theme by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Разработено от YAF | YAF © 2003-2008, Yet Another Forum.NET
Get modified forum sources in accordance with GNU GPL
Страницата беше генерирана за 0.234 секунди.